Cognac Frapin toegevoegd aan het assortiment van Disaronno International B.V.

Amsterdam, Disaronno International B.V. is trots om de nieuwe samenwerking met Cognac Frapin aan te mogen kondigen, per 1 januari 2021.

Door vakmanschap naar het hoogste niveau te brengen, belichaamt de stijl van Frapin de essentie van Cognac. Het hele landgoed, inclusief 240 hectare wijngaarden, ligt in het gebied Grande Champagne, dat wordt beschouwd als de beste appellation van Cognac.

Nog steeds in het originele familiebezit, kan de familie haar wijnbouw- en distillatiegeschiedenis terugvoeren tot 1270. Frapin combineert de kennis met gevestigde methoden die van generatie op generatie zijn doorgegeven aan handgemaakte cognacs die uitsluitend op haar landgoed worden geoogst, gedistilleerd en gerijpt. .

De familie Frapin, gevestigd in Frankrijk sinds 1270, is al 21 generaties lang wijnbouwer. Het Grande Champagne-gebied, beschouwd als de beste appellatie, is de thuisbasis van de familie.

DE COGNAC REGIO
– 6 crus rond de rivier de Charente. Oceanische invloed.
– 75.000 hectare waarvan 13.000 in Grande Champagne.
– Bodems: kalksteen en klei. Grande Champagne: betere belichting. Krijtachtig, reguleert luchtvochtigheid en temperatuur.
– Druif: Ugni Blanc.

Het landgoed van Frapin omvat 240 hectare wijnstokken in het hart van Grande Champagne, de belangrijkste cru van cognac. Dit prachtige terroir zorgt voor de authenticiteit van onze cognacs en profiteert van alle kwaliteiten van de kalkachtige bodem van Grande Champagne: het creëren van ongelooflijk rijke, complexe, delicate en elegante aroma’s. De druiven, exclusief van Domaine Frapin, bieden zeldzame eaux-de-vie die onthuld worden na een lang rijpingsproces, garanderend van de hoogste kwaliteit. Een fantastische wijngaard die onze cognacs deze gewilde authenticiteit geeft.

“We zijn verheugd om de naam Frapin te koppelen aan Disaronno International BV”

CEO Jean-Pierre Cointreau.

USP’S
– 100% Single Family Estate
– 100% Grande Champagne – Premier Cru de Cognac
– 100% geoogst, gedistilleerd, gerijpt op het landgoed
– 100% handgemaakt
– Sinds 1270 meer dan 20 generaties
– Het grootste landgoed van Grande Champagne
– Het enige huis in Grande Champagne met de appellation Château

Kijk voor meer informatie op www.cognac-frapin.com