DE REBRANDING VAN THE IRISHMAN WHISKEY WEERSPIEGELT HET STREVEN NAAR UITMUNTENDHEID.

  • Nieuw op maat gemaakt flesontwerp geïntroduceerd voor het hele assortiment.
  • Founder’s Reserve wordt omgedoopt tot The Harvest.
  • Caribbean Rum Cask Finish toegevoegd aan de belangrijkste expressies in het portfolio.

Carlow, Ierland – 3 februari 2022: The Irishman® range van super-premium whiskeys geproduceerd door Walsh Whiskey heeft een uitgebreide rebranding ondergaan om haar toewijding aan het nastreven van uitmuntendheid in Single Malt whiskeys te weerspiegelen. De rebranding, waarbij de fles, etikettering en verpakking van The Irishman ingrijpend zijn gewijzigd, volgt op een strategische evaluatie die in april 2020 van start is gegaan. Walsh Whiskey werd bij de herziening bijgestaan door Bord Bia’s (The Irish Food Board) gespecialiseerde Insight Centre – The Thinking House. Het uitgebreide ontwerpproject werd uitgevoerd door ontwerpbureau HERE in Londen.

Bij de aankondiging van de hernieuwde focus op single malt en het merk herontwerp, zei Walsh Whiskey oprichter Bernard Walsh: “Nu de Ierse whiskey categorie zich blijft ontwikkelen met een toenemende variëteit, is het belangrijk dat we duidelijk zijn in onze propositie naar de whiskey consument. Onze boodschap is eenvoudig: The Irishman zal altijd gericht zijn op single malt – of het nu gaat om pure expressies of blends – en dat het altijd drievoudig gedistilleerd zal zijn om een blijvende indruk achter te laten.”

Hij voegde eraan toe: “We respecteren en eren Ierlands grote distilleer erfgoed, terwijl we ook spannende nieuwe innovaties verkennen door zeldzame en ongebruikelijke houtsoorten en afwerkingen te gebruiken, evenals graansoorten, om de single malt spirit te beïnvloeden. Tot nu toe hebben we in dit kader gewerkt met Florio Marsala, Oloroso Sherry, Caribische Rum en Irish Peated Red Ale. In het streven van onze generatie naar uitmuntende whiskey, is onze zoektocht naar de perfecte dram, of taoscán [tay-scawn] van single malt, nog maar net begonnen.”

De meest opvallende verandering in de rebranding van The Irishman is de introductie van een op maat gemaakte, hoge, taps toelopende fles. Alle whiskey’s in het assortiment zijn nu verzegeld met een kurk die het super-premium karakter van de whiskey’s bevestigt. De fles heeft sterke whiskey kenmerken, zoals brede ‘schouders’ en een taps toelopende onderkant. Een belangrijk kenmerk van de fles is een reeks in reliëf aangebrachte zinnen rond het onderste deel van de fles die de essentie weergeven van de focus en het doel van The Irishman, namelijk “een levenslange reis na te streven op zoek naar de perfecte dram/ taoscán van single malt, met respect voor tradities uit het verleden en met ambitie voor toekomstige mogelijkheden”.

Andere unieke en opvallende kenmerken van de nieuwe etiketten zijn de toevoeging van braille voor slechtzienden en de voedings- en calorie-informatie op e-labels op de achterkant van de verpakking en online. De braille die de merknaam van The Irishman benadrukt, is ook een persoonlijk eerbetoon van Bernard Walsh aan de nagedachtenis van zijn eigen grootvader, Jack Walsh, wiens verlies van gezichtsvermogen een blijvende indruk maakte op zijn kleinzoon.

Er zijn ook veranderingen in de samenstelling van het assortiment, met een naamsverandering voor één kernexpressie en de toevoeging van een beperkte editie aan de kern van het portfolio.

De Founder’s Reserve blend (70% Single Malt & 30% Pot Still) is omgedoopt tot The Harvest. Deze whiskey, een werkelijk unieke blend van twee premium whiskey stijlen, begon zijn leven als de allereerste whiskey gecreëerd door de oprichter van Walsh Whiskey. De hernoeming van deze core expressie als The Harvest is een eerbetoon aan de grote bijdrage van de boerengemeenschap in het whiskey-making proces. De whiskey is volledig gemaakt van een mash bill van 100% Ierse gerst.

The Irishman Caribbean Cask werd voor het eerst uitgebracht als een limited edition botteling in 2018 en wordt toegevoegd aan de core expressies van het portfolio, waartoe ook The Harvest; Single Malt; 12-Year-Old Single Malt; 17-Year-Old Single Malt (volgt later in het jaar) & the Vintage Cask behoren. The Irishman Caribbean Cask Finish is een zeldzame vatting van Single Malt en Single Pot Still whiskey’s die gedurende 6 maanden werden afgewerkt in Chairman’s Reserve Rumvaten van het kleine tropische Caraïbische eiland Saint Lucia, alvorens te worden gebotteld op 46% ABV.