Nederland viert Disaronno Day op 19 april

Dit zijn deze maand de leukste Disaronno cocktail hotspots!

Cocktailfans opgelet: 19 april staat dit jaar weer in het teken van Disaronno Day. Disaronno viert op deze dag de creativiteit en innovatie in de cocktailwereld samen met iedereen die van lekkere cocktails houdt. Om Disaronno Day extra aandacht te geven worden de meest aansprekende Disaronno cocktails gedurende de hele maand april bij horecazaken en cocktailbars in het hele land extra onder de aandacht gebracht.

1. Flying Dutchmen Cocktails
In deze bar, die gerund wordt door twee Nederlands cocktailgrootheden, drink je de echte klassiekers in een ongedwongen en relaxte sfeer. Op Disaronno Day zal top bartender en eigenaresse Tess Posthumus drie speciale signature cocktails aan haar gasten serveren. Tess: “Disaronno is niet alleen één van ’s werelds bekendste likeuren maar met z’n bijzondere smaak van amandeltonen ook een ideaal ingrediënt om cocktails mee te maken. En dat willen we laten zien met drie varianten die we op 19 april aan onze gasten zullen serveren.” Singel 460, Amsterdam

2. Rosalia Menagerie
Ben je op zoek naar een cocktailbar met een bijzondere en een totaal andere look & feel? Neem dan eens een kijkje bij Rosalia’s Menagerie. Deze cocktailbar heeft de uitstraling van een chique huiskamer met dieren! De cocktailbar bevindt zich in een pand waar zich in de zeventiende eeuw een ‘menagerie’ bevond: een verzameling wilde en exotische dieren, een voorloper van de dierentuin. Je kunt hier genieten van een heerlijk avondje uit met bijzondere cocktails en bijpassende hapjes.
Kloveniersburgwal 20

3. Ambassade Hotel
Zin in een lunch of diner aan de Amsterdamse grachten? Dan zit je goed bij het Ambassade Hotel. Hier word je zeker in de watten gelegd. Tip: sluit je diner of lunch af met een heerlijke Disaronno cocktail in de Library bar. Hier vind je een bijzondere collectie van 5000 gesigneerde boeken van auteurs die door de jaren heen in het Ambassade Hotel verbleven. Herengracht
341, Amsterdam

4. Umami by Han
Naast uitgebreid dineren in Aziatische sferen, kun je in dit moderne restaurant ook terecht voor een overheerlijke cocktail. Cocktails met een Asian twist of een heerlijke Disaronno Sour. Overtoom 31HS, Amsterdam

5. Ceccioni’s
Ben je in de mood voor een romantische date night? Dan ben je bij restaurant Cecconi’s op het juiste adres. Wat kun je hier verwachten? Italiaanse gerechten op niveau, mooi opgedekte tafels, fluwelen fauteuils en natuurlijk niet te vergeten overheerlijke cocktails om de avond compleet te maken.

De hele maand feest

Op de website www.disaronnoday.com is te zien in welke horecazaken en cocktailbars je deze maand nog meer terecht kunt voor een overheerlijke cocktail.

Do it yourself
Disaronno Day kun je ook thuis vieren met cocktails die gemakkelijk te bereiden zijn, zoals de super frisse Disaronno Sour, de Disaronno Fizz of Disaronno Mule. De volgende drie signature cocktails worden, kun jij op 19 April lekker zelf thuis maken:

Disaronno Fizz
50ml Disaronno
100ml Bruisend water
Sap van een halve limoen

Schenk alle ingrediënten in een wijnglas gevuld met ijs. Even roeren en klaar. 
Garneer met een limoen partje.

Disaronno Mule
50 ml Disaronno
25 ml versgeperst limoensap
100 ml gingerbeer

Schenk alle ingrediënten in een (mule)glas gevuld met ijs. Garneer met een schijfje limoen en gember. 
Garneer met geraspte gember.

Disaronno Sour
60 ml Disaronno
30 ml citroensap
5 ml suikersiroop
1 deel Angostura bitters

Shake alle ingrediënten met ijs. Garneer met de schil van een sinaasappel.