Templeton Straight Rye Whiskey

Oloroso Cask Finish

Een uitlaatklep voor innovatie, onze Cask Finish-serie met beperkte release biedt jaarlijks een unieke draai aan wat rogge kan zijn. Een release uit 2021 die nummer 3 is in onze Barrel Finish-serie. Een gelimiteerde oplage verkocht op toewijzing.

Een American Straight Rye-whiskey. Aanvankelijk gerijpt in traditionele Amerikaanse eikenhouten vaten voor minimaal 6 jaar voordat hij een secundaire rijping van 6 maanden ondergaat in de beste 500lt Oloroso Sherry-vaten. De Oloroso Sherry-vaten zijn zorgvuldig afkomstig van Delgado Zuletain Spanje, de oudste en meest historische wijnmakerij in de regio Marco de Jerez en bevatten ooit droge, volle en elegante Oloroso-sherry tussen 8 en 20 jaar oud.

Neus: Aroma’s van crème caramel, gekonfijte sinaasappelschillen, vijgen en sultanarozijnen vermengen zich met delicate tonen van nootachtige Oloroso Sherry.
Smaak: Rijk, olieachtig mondgevoel met tropisch fruit en exotische kruiden, spectaculair aangevuld met melkchocolade en walnoten.
Body: Vet eiken met zoetheid van gebrande suiker.
Finish: Lang, romig en mooi in balans met de ex-sherry-invloed in harmonie met zwarte peper en weelderige warmte. Een krachtige uitdrukking.