QUINTESSENTIAL BRANDS BREEKT RECORD

Best Gin Producer voor de 5e keer

Quintessential Brands, is door een van de beste internationale competities in de drankenindustrie, de International Spirits Challenge, voor de vijfde keer in zes jaar erkend als Gin Producer of the Year en behield de prestigieuze titel voor het derde jaar in een rij, een prestatie die nog nooit eerder is bereikt in de geschiedenis van de wedstrijd.

De titel is toegekend aan Quintessential Brands, na de uitstekende prestaties van zijn gins in de proeverijcategorieën, waar ze blind werden geproefd door een panel van experts op het gebied van sterke dranken.

Quintessential Brands werd opgericht in 2011 toen de oprichters G&J Distillers in Warrington kochten met een duidelijke visie om de distilleerderij in het hart te plaatsen van de heropleving van de gin die begon op te komen in het VK en andere delen van de wereld. Bijna een decennium later produceert het bedrijf enkele van de best verkopende gin-merken ter wereld, waaronder Greenall’s, BLOOM en Opihr, naast enkele van de meest succesvolle retailer-gin-merken in het VK, waardoor de gin-categorie floreert.

Rob Curteis, Group Marketing Director voor Quintessential Brands zegt; “We zijn verheugd dat we opnieuw de titel van gin-distilleerder van het jaar hebben gekregen – het is een grote eer voor ons om erkend te worden door onze branchegenoten en het betekent veel voor iedereen in het bedrijf. Deze onderscheiding is echt een bewijs van de toewijding en het harde werk van zo velen binnen ons bedrijf, maar vooral van ons getalenteerde ontwikkelingsteam voor onze gins, geleid door onze drie Master Distillers, Joanne Moore, Derek Sharples en Louise Hayes – en het bredere productieteam dat , of het nu een wereldwijde pandemie is of niet, onvermoeibaar door blijven werken om sterke dranken van uitstekende kwaliteit te produceren waar consumenten wereldwijd van kunnen genieten. “

Voortzetting van de Gin Boom

Dit jaar is Gin in het VK blijven groeien met 12% in volume en meer dan 13% in waarde, met Greenall’s nu het op een na grootste merk in de categorie [1]. De gin-portefeuille van Quintessential Brands vormde de kern van de aanhoudend sterke prestaties van de categorie, zoals Rob Curteis uitlegt; “Het is een fantastisch jaar van innovatie geweest voor onze premium gin-merken met de lancering van unieke, nieuwe smaakvarianten, zoals BLOOM Passionfruit en Vanilla Blossom en Opihr Regional Editions. Innovatie en kwaliteit vormen de kern van onze gins. We zijn er trots op gins te maken die ook consumenten inspireren om onze passie voor gin van hoge kwaliteit te delen. “

G&J Distillers is sinds 1761 gevestigd in Warrington en staat in de sterke drankindustrie bekend om zijn ongeëvenaarde gin-erfgoed en productiemogelijkheden van wereldklasse. Dankzij uitstekend beheer en toewijding van het productieteam is G&J Distillers in staat geweest om de productie voort te zetten tijdens de coronaviruspandemie, waarbij het hoge serviceniveau aan klanten gehandhaafd bleef en lokale ziekenhuizen en verzorgingstehuizen ook de broodnodige persoonlijke beschermingsmiddelen kreeg.

G&J Distillers is een toonaangevende werkgever in de omgeving van Warrington, met meer dan 160 mensen in de distilleerderij en de aangrenzende kantoren. Met 45 medewerkers die al meer dan 10 jaar bij het bedrijf werken, heeft G&J de reputatie lokaal talent te koesteren. Master Distiller, Joanne Moore, die opgroeide in Stockton Heath, kwam in 1996 als afgestudeerde bij het bedrijf en na jaren van opleiding werd ze in 2006 benoemd tot Master Distiller, de eerste vrouwelijke Master Distiller in de 250-jarige geschiedenis van het bedrijf en een van de eerste vrouwelijke Master Distillers ter wereld. Tegenwoordig is Joanne de bewaker van het recept voor Greenall’s, het vlaggenschipmerk van de Original London Dry Gin en G&J Distillers, en tevens de maker van enkele van de toonaangevende gin-merken op de markt, waaronder BLOOM Gin en Opihr Gin.

[1]Bron: IRI Supermarkets GB & NI – 06.09.2020.