Tia Maria viert succesvolle groei coffee cocktail met Tia Month

Vijf coffee cocktail hotspots in Amsterdam

Wereldwijd blijft de populariteit van de coffee cocktail groeien. En daarin lopen de cocktailvarianten van verse koffie met Tia Maria voorop. Reden voor Tia Maria om april uit te roepen tot ‘Tia Month’. Vijf gerenommeerde Amsterdamse cocktailbars serveren deze maand drie varianten op de iconische Espresso Martini – wereldwijd al jaren in de top 10 van bestverkopende cocktails – voor een speciale prijs.

Bar Twenty Seven

Hier drink je je coffee cocktail met het meest spectaculaire uitzicht over de Dam in Amsterdam. Hier worden coffee cocktails zeer serieus genomen. Geniet van je cocktail in een prachtige hotelbar met geweldige service en chique uitstraling. Bar Twenty Seven is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende bars van de stad. De perfecte hotspot om geheel in stijl een coffee cocktail te drinken.
Keizersgracht 384, Amsterdam.

 

Fenicie

Fenicie is dé plek om heerlijk Libanees te eten. Het restaurant is gloednieuw en gevestigd bij het Leidseplein. Een perfecte locatie om heerlijk te dineren en de speciale variant van de Tia Espresso Martini te proeven!
Kleine-Gartmanplantsoen 11-HS, Amsterdam

 

Umami by Han

Wist je dat Umami wereldwijd bekend staat als de verborgen vijfde smaak? Dit moderne Aziatische restaurant op de Overtoom biedt een all-day concept met verschillende menu’s. ’s Avonds is er een uitgebreide borrelkaart: naast cocktails met een Asian twist is dit de plek om na een avondje uitgebreid te dineren de avond af te sluiten met een Espresso Martini.

Overtoom 31HS, Amsterdam

Bluespoon

Bij Bluespoon slaat je fantasie op hol! Het interieur en het menu zijn geïnspireerd op het verhaal van Alice in Wonderland en dat is te zien. Bij Bluespoon dompel je je aangenaam onder in het thema. De perfecte spot om na een middagje shoppen in het centrum van Amsterdam neer te strijken voor een coffee cocktail. Ook kun je hier heel goed eten, voor wie liever niet op een lege maag drinkt.
Prinsengracht 587 – Ground Floor, Amsterdam

Ambassade hotel

Ben je op zoek naar een goede lunchspot? Zoek niet verder! Laat je bij het Ambassade hotel verrassen door het lunchmenu van de chef. En: er gaat niets boven een heerlijke coffee cocktail bij de lunch. Tip: loop de trap af richting het hotel om een kijkje te nemen in de Library Bar. Hier vind je meer dan 5000 gesigneerde boeken, terwijl je rustig je coffee cocktail wegnipt.

Herengracht 341, Amsterdam

Check www.tiamonth.com voor meer deelnemende bars waar je in de maand april kan genieten van een heerlijke coffee cocktail.

Top 3 varianten van de Espresso Martini.

Tia Espresso Martini

De Tia Espresso Martini is altijd al een klassieke coffee cocktail geweest die perfect geserveerd kan worden in de avond. Tia Maria, Vodka en Espresso geserveerd in een Martini glas, geserveerd met drie koffieboontjes bovenop.

Zó maak je ‘m!

Giet 25 ml Tia Maria, 25 ml Belenkaya vodka en een single shot espresso in een shaker gevuld met ijs. Shake alles goed door elkaar en serveer in een martiniglas en garneer met een paar koffiebonen.

Tia Oriental Espresso Martini

Nieuw is een variant op de klassieke espresso martini. Bij deze variant is de wodka vervangen door Opihr Gin. Dit geeft een spicy twist aan deze klassieke coffee cocktail.

Zó maak je ‘m!

In deze cocktail zitten 25 ml Tia Maria, 25 ml Opihr Gin en een single shot espresso. Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met peper.

Irish Espresso Martini

Get lucky met deze heerlijke variant op de klassieke espresso martini. Bij deze variant is de wodka vervangen door whiskey.

Zó maak je ‘m!

In deze cocktail zitten 25ml Tia Maria, 25ml Writers Tears Copper Pot whiskey en een single shot espresso. Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met een paar koffiebonen.