WATERPROOF MALT WHISKY STEEKT HET WATER OVER NAAR NEDERLAND

Disaronno International B.V. en het Schotse whisky bedrijf MacDuff International kondigen met trots een nieuw partnerschap in Nederland aan. Door de overeenkomst wordt Disaronno de exclusieve importeur en distributeur van het prijswinnende merk WaterProof Malt.

“We zijn er trots op de distributie van dit merk te gaan doen en onze huidige portfolio verder te versterken. Het lijdt geen twijfel dat WaterProof een groot potentieel heeft en de komende jaren op Brands-to-Watch-lijsten zou moeten staan. We zullen samen genieten van deze reis.” Legt Bert de Winter, executive director van Disaronno International B.V., uit en vervolgt: “WaterProof heeft een opvallend uiterlijk, in tegenstelling tot alles wat je tegenwoordig op de whiskyplanken ziet, en bovendien heeft een bijna decadente sherry de prijswinnende smaak beïnvloed.” Hij vervolgt: “Terwijl de algemene Scotch-categorie wereldwijd een lage tot matige groei kent, groeide Contemporary Scotch met 33% in waarde en volume en is WaterProof klaar om een ​​toonaangevende speler in deze categorie te worden.”

Naast WaterProof Blended Malt Whisky voegt Disaronno ook Islay Mist – The Original Peated Blend toe aan een al sterk portfolio van merken als Disaronno, Tia Maria, The Busker, Elijah Craig Bourbon, Bloom Gin, Barceló Rum, Beluga Vodka en Writers’ Tears Irish Whiskey.

In Schotland voorziet managing director David Sloan een mooie toekomst “Disaronno staat bekend als merkbouwers van grote merken en we zijn verheugd om samen aan deze reis te beginnen”. Hij vervolgt: “WaterProof is een heel jong uitdagend merk, maar heeft al prijzen gewonnen voor zijn uitstekende kwaliteit en ook voor zijn ontwerp. Tegelijkertijd wint het niets dan lof onder whisky schrijvers en bloggers, dus we hebben er alle vertrouwen in dat we samen met het bijna 100 jaar oude Islay Mist-merk meer listings zullen krijgen, zoals we ook in andere markten zien.”.

Hoewel Islay Mist een lange geschiedenis heeft met het winnen van medailles in jaarlijkse competities, werd WaterProof pas in 2020 gelanceerd en heeft het goud gewonnen in de enige twee competities waarin is deelgenomen: Gold en Category Winner in the World Whisky Awards van The Whiskey Magazine en een Gold medal van Spirit Design Masters beoordeeld door onder meer Brian Rodriguez, hoofdinkoper van Harvey Nichols, en Melita Kiely, redacteur van onder andere The Spirits Business.

WaterProof Malt won de competitieve “Blended Malt 12 Years & Under” en wordt puur beoordeeld op neus en smaak door middel van een blinde nosing en tasting. De juryleden krijgen niet te horen wat ze proeven en beoordelen, maar ze zijn experts in hun vakgebied. De juryleden van het World Whisky Awards-panel zijn onder meer internationale vooraanstaande journalisten, gespecialiseerde drankenhandelaren en experts uit de industrie. En allemaal zijn ze het erover eens dat WaterProof Malt de winnaar van de categorie is.

Whiskyschrijver Dave Broom heeft niets dan lof voor WaterProof Malt. Hij zegt: “Het is het whisky-equivalent van een onberispelijk geklede, hippe, oudere Japanse man”, en noemt het ”een comfortabel geruststellende fauteuil dram waar ik er graag een aantal van wil drinken” en is verheugd qua keuze van vaten “het is fantastisch om een blended Malt te zien die niet aan de Amerikaanse eiken kant staat, maar een meer old-school route is ingeslagen ”, doelend op prachtige sherry-invloeden.

Whiskyschrijver Dave Broom (www.thewhiskymanual.uk) beschrijft de neus van WaterProof als “groot, zacht en sherry mixing Oloroso met een PX-achtige rozijnen element. Cake mix / cookie dough, pruimen, koude Darjeeling thee en een vleugje sinaasappel schil. Zoet en rijk”.