24-uurs barshift-estafette van Auckland tot Los Angeles

Wereld viert Disaronno Day

19 april staat bij cocktailfans over de hele wereld in het teken van Disaronno Day. De iconische likeur wordt het middelpunt
van ‘The Longest Shift’, een 24-uur durende barshift-estafette die start in het Australische Auckland en eindigt in Los Angeles.
Disaronno heeft top-bartenders over de hele wereld gevraagd om speciaal voor deze dag een creatief cocktailmenu samen te
stellen met Disaronno als één van de ingrediënten. Ook Nederland is onderdeel van deze barshift: top bartender Tess
Posthumus zal in cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails Amsterdam drie signature cocktails aan haar gasten serveren.

Tess: “Disaronno is niet alleen één van ’s werelds bekendste likeuren maar met z’n bijzondere smaak van amandeltonen ook een
ideaal ingrediënt om cocktails mee te maken. En dat willen we laten zien met drie varianten die we op 19 april vanaf 19.30 uur
aan onze gasten zullen serveren. De eerste is de Killer Cocktail, het winnende drankje van de Global Finals van Disaronno The
Mixing Star in 2013. Met de Frozen Irish Coffee geef ik mijn interpretatie van een New Orleans klassieker en de als derde variant
heb ik gekozen voor Disaronno Sour. Voor mij een echte cocktailklassieker met een zinnenprikkelende zoet/zuur balans. Drie
variaties die laten zien hoe veelzijdig cocktails met Disaronno kunnen zijn.”

14 steden in barshift-estafette
Om 19.30 lokale tijd start de eerste shift in Auckland om zich vervolgens van tijdzone naar tijdzone over de hele wereld te
verplaatsen om na 24 uur feestelijk in Los Angeles te eindigen. Zo vieren alle bartenders, deelnemende horecazaken en gasten in
elke tijdzone in de wereld samen Disaronno Day. Deelnemende steden zijn – naast Auckland en Los Angeles – Shanghai, Moskou,
Athene, Amsterdam, Brussel, Milaan, Berlijn, Madrid, Londen, Kaapstad, New York en Montreal. Op al die locaties laten topbartenders,
aangesloten bij de global bartender community, de veelzijdigheid van Disaronno zien door het samenstellen van een
speciaal cocktailmenu. Tess: “Door het vieren van Disaronno Day wordt de creativiteit en innovatie in de cocktailwereld gevierd
en dat wil ik ook in Amsterdam laten zien.”

Disaronno Day: speciale aanbiedingen
Op 19 april wordt Disaronno Day ook gevierd met de consument. Om Disaronno Day extra aandacht te geven worden gedurende
de hele maand april bij diverse horecazaken en cocktailbarren in ons land Disaronno cocktails extra onder de aandacht gebracht.
Consumenten kunnen ook thuis Disaronno Day vieren met cocktails die gemakkelijk thuis te bereiden zijn, zoals de super frisse
Disaronno Sour, de Disaronno Fizz of Disaronno-mule.

De volgende drie cocktails worden op 19 april in cocktailbar Flying Dutchman via een speciaal menu aangeboden:

Killer Cocktail
45 ml Disaronno
30 ml Beefeater gin
30 ml vers limoensap
10 ml Campari
10 ml passievrucht siroop
Methode: shake alles goed door elkaar en schenk via een zeef in een glas met crushed ijs. Garneer met een citroenschil in de
vorm van een haaienvin en drie druppers Cranberry-bitters.

Frozen Irish Coffee by Tess
30 ml Writers’ Tears Copper Pot Whiskey
30 ml espresso
30 ml amandelmerk
30 ml vanille siroop
10 ml Disaronno
Methode: Shake en giet in een souvenir FDC glas. Garneer met een kort rietje en een klein stroopwafeltje.

Disaronno Sour
60 ml Disaronno
30 ml limoen sap
5 ml suikersiroop
1 deel eiwit
1 deel Angostura bitters
Methode: Shake alle ingrediënten met ijs. Garneer met de schil van een sinaasappel.

#disaronnoday
#disaronno

www.disaronno.com
https://www.facebook.com/Disaronno
https://www.instagram.com/disaronno_official/
https://www.facebook.com/TheMixingStar/
https://www.instagram.com/themixingstar/

Deel dit bericht via: