BOULARD CALVADOS V.S.O.P.
12-BARREL COLLECTION
12-Barrel Collection is een innoverende en experimentele range van cask finishes door Maison Boulard. Elke editie is geboren uit onze Calvados Pays d’Auge en die te combineren met vaten uit verre gebieden (USA en Japan). De cask finishes drukken alle savoir-faire en innovativiteit van onze keldermeester uit.
Deze range bestaat uit kleine cuvées in beperkte oplage.
VSOP BOURBON CASK FINISH (44%)
Reikend in een lange traditie van innovatie, VSOP Bourbon Cask Finish Calvados is een blend van Calvados Pays d’Auge, gerijpt in eiken vaten in onze kelders in Normandië, gevolgd door een rijping van 10 weken in ex-Bourbon vaten.
NEUS: Appel, gedroogd fruit, braambes, vanille, zoethout, lichte rook.
SMAAK: Zacht en gul, hints van rijpe appel, vanille en bruine suiker, doet denken aan crême brûlée.
FINISH: Lang met aroma’s van toast en zoete specerijen.
—
VSOP RYE WHISKEY CASK FINISH (40%)
Deze VSOP Rye Whiskey Cask Finish, de tweede variatie in onze 12-barrel collection, is een blend van Cider gerijpt in eiken vaten in onze kelders in Normandië, gevolgd door een rijping van 12 weken in vaten die voorheen Amerikaanse Rye Whiskey bevatten.
NEUS: Tartaar, vanille, hazelnoot, amandel, roggebrood.
SMAAK: In de oven gegaarde appel, gedroogd fruit, crême brûlée, vleugje maïs.
FINISH: Mooie lengte, hints van vanille en zoethout.
—
WHEAT WHISKEY CASK FINISH (44%)
De laatste VSOP van deze collectie, Boulard Wheat Whiskey Cask Finish, is een blend van Cider gerijpt in eiken vaten in onze kelders in Normandië, en gedurende 11 weken gerijpt in vaten die voorheen gevuld waren met Amerikaanse tarwe whiskey.
NEUS: Vanille, bruine suiker, gekonfijte citrus, karamel, tonen van tarwe en zoethout.
SMAAK: Rond met tabaksaroma’s, gekonfijt fruit, gekookte appels, zoethout, granen.
FINISH: Weelderige lengte, aroma’s van appeltaart en volkorenbrood.