Barceló

Imperial Maple Cask Finish

Van de suikerrietvelden van de Dominicaanse Republiek tot aan de fles, BarcelóImperial heeft een geschiedenis van prestige en excellentie die het positioneert als de meest bekroonde Dominicaanse rum ter wereld.

Geïnspireerd door de iconische familie van Imperial rum en toegewijd aan het gebruik van houtsoorten uit verschillende breedtegraden, heeft het expertinstinct dat onze Maestro Ronero kenmerkt, geleid tot het ontstaan van uitzonderlijke profielen van spirits, met een complexe smaakbeleving; dit heeft geleid tot Barceló Imperial Maple Cask.

Barceló Imperial Maple Cask, onderdeel van de uitzonderlijke Rare Blends Collectie van Barceló-rums, wordt geboren uit de nectar van de beste selectie Dominicaans suikerriet van onze eigen suikerrietvelden. Het resultaat van het rijpen van onze kostbaarste rum reserves in eiken vaten met verschillende gradaties van roosteren, zorgvuldig geselecteerd.

Nadat de blend is bereikt, wordt Maple Cask te rusten gelegd in authentiek esdoornhout om de complexiteit en unieke smaak te geven die deze fascinerende drank onderscheidt.

Met een fruitige en zijdezachte stijl is Barceló Imperial Maple Cask een exquise drank, geboren om zelfs de meest veeleisende fijnproevers te fascineren; het is harmonie voor de zintuigen.

PROEFNOTITIES

Donker amber bruine kleur met roodachtige tinten. In het glas vertoont het een volle body met langzaam lopende, dikke tranen. Fruitige en bloemige aroma’s in de neus, vergezeld van aangename hints van gesmolten karamel, pruimen, vanille en ahornsiroop. Het gehemelte is aanvankelijk zoet, gevolgd door tonen van hout en gedroogd fruit met een langdurige, zijdezachte afdronk.

Perfect in combinatie met fijne sigaren, gerijpte kazen, elegante desserts, pure chocolade en geselecteerde stukken rood vlees.

Het beste puur te drinken op kamertemperatuur of gekoeld in een kort glas rum.

Ook geschikt voor moderne of unieke cocktails.

ALCOHOLPERCENTAGE: 40%

VERKRIJGBARE MATEN: 70cl

Barceló

Assortiment