ISLAY MIST

BLENDED SCOTCH WHISKY

Islay Mist wordt als sinds de jaren 1920’s op Islay gemaakt met whisky van de Laphroaig-distilleerderij (uitgesproken als “La Froig”) en een blend van verschillende Highland malts gebalanceerd met Lowland grain whisky. Oorspronkelijk geblend voor de 21ste verjaardag van de zoon en erfgenaam van de toenmalige Lord Margadale, draagt ​​deze gouden medaillewinnende whisky nog steeds het zegel van de Lord of the Isles.

Trouw aan het oorspronkelijke recept, blijft Islay Mist de originele turfmelange met karakteristieke gebalanceerde rokerige en turfachtige tonen tussen lagen van zachte eikenachtige moutigheid.

Whisky schrijver Dave Broom gelooft “Het is een juweel” en beweert “Je kunt me erop citeren”. Sommigen zullen misschien zeggen dat dit nogal subjectief is. Voor objectiviteit kunt u zich wenden tot die gouden medailles die de whisky wint op internationale wedstrijden. Hier worden geesten blindelings beoordeeld door experts uit de industrie, journalisten en connaisseurs. Geniet van de volledig uitgebalanceerde smaken zoals u dat wilt, puur, met ijs of zelfs in een brutale penicillinedrank.

NEUS
Een subtiele en verleidelijke mix van rokerige turf en zeewier.

SMAAK
De turf is dominant maar verzacht met een complexe samensmelting van zoete mout, zout en eikenhout.

AFDRONK
De zachte turf klampt zich vast aan het gehemelte terwijl toffee en koffie zorgen voor een bitterzoete afdronk.

Islay Mist is de brug tussen blended Scotch whisky en single malts.

ALCOHOLPERCENTAGE: 40%

VERKRIJGBARE MATEN: 70cl | 100cl

ISLAY MIST

Assortiment

Islay Mist

Blended Scotch Whisky

Islay Mist

Blended Scotch Whisky

Islay Mist

10 Years Old

Islay Mist

12 Years Old

Islay Mist

17 Years Old