’s Werelds eerste ecologische rum

Barceló Organic

De eerste organic rum uit de Dominicaanse Republiek wordt geboren uit het verse sap van de suikerriet, gewonnen uit één van onze oudste en wildste velden, Barceló Organic is volledig biologisch.

Gelegen naast een rivier die grenst aan onze distilleerderij, is het kleine maar exclusieve biologische veld waar het suikerriet ongetemd groeit, waaruit onze
meest biologische rum tot nu toe komt. Een stuk natuur van zo’n 1,5 vierkante kilometer groot. Wij zorgen we ervoor dat er geen residuen van meststoffen of  chemische voedingsstoffen worden toegevoegd.

Barceló Organic is gerijpt in geselecteerd eikenhout. De mix van verschillende leeftijden rum geeft ons een intense amberkleur, gevolgd door subtiele hints van cacao, tabaksbladeren, vlezig fruit en roze peper.

En nog een leuk feitje; onze omdoos is gemaakt van bagasse. Bagasse is een plantaardige vezel die het  resultaat is van de extractie van rietsap dat, naast het dienen als biomassa, de perfecte verpakking is voor deze organic rum. En ook nog eens extra goed voor moeder natuur door de milieuvriendelijke verpakking. Natuurlijk konden we niet zomaar inkt gebruiken, dus kozen we ervoor om deze te bedrukken met 100% organische inkt.

Barceló Organic is een exclusieve en beperkte  rumproductie van slechts 39.670 dozen per jaar voor de hele wereld. Tegelijkertijd is het het resultaat van onze extreme toewijding aan duurzaamheid, door middel van een teeltmethodologie die is ontwikkeld op basis van de strikte implementatie van onze RB360-duurzaamheidscode.

Het is gecertificeerd door de gerespecteerde Société Générale de Surveillance en waarvan onze CO2-neutrale certificering is afgeleid sinds 2016.

Barceló Organic is heermee een zeer duurzame rum…  Uniek door zijn oorsprong.

NEUS
Aroma’s van gekarameliseerde kersen, cacoa en tabak.

SMAAK
In het begin vallen de tonen van vlezige vruchten op, maar op de achtergrond verschijnen geroosterde gedroogde vruchten en roze peper.

FINISH
In de mond is het schoon en puur, met een lange en zachte afdronk.

ALCOHOLPERCENTAGE: 37,5%

VERKRIJGBARE MATEN: 70cl