Coffee cocktail vindt zichzelf opnieuw uit

Wist je dat de coffee cocktail ‘Espresso Martini’ wereldwijd al jaren in de top 10 van bestverkopende cocktails staat? De coffee cocktail is bezig met een opvallende revival, niet alleen in de horeca maar ook thuis. Dat vindt mede z’n oorzaak in een aantal nieuwe varianten, ontstaan in trendy cocktailbars in Londen en New York. Die nieuwe creaties en iconische andere coffee cocktails zijn te proeven tijdens het Amsterdam Coffee Festival, van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart in de Westergasfabriek in Amsterdam. Rod Eslamieh, brein achter de bekroonde Londense cocktailbar Chapter 72, is een van de eregasten tijdens het festival. Hij gaat in op het maken van de perfecte coffee cocktail en presenteert toekomstige coffee cocktail trends, waaronder een spicy variant van de espresso martini.

Rod Eslamieh is naast zijn werk voor Chapter 72, ook ambassadeur van Tia Maria, de koffielikeur die z’n smaakt mede dankt aan Jamaicaanse koffiebonen. Eslamieh: “We zijn inmiddels gewend aan een grote diversiteit in koffiesoorten en je ziet nu dat er in het kielzog van die ontwikkeling ook steeds meer coffee cocktails komen. Ik vind het vooral mooi om te zien hoe hier passies van barista en barman samenkomen. Dat maakt de coffee cocktail echt bijzonder. We staan ​​pas aan het begin van een spannende reis.”

Tia Maria op The Amsterdam Coffee Festival
Benieuwd naar de recepten van coffee cocktails? Ontdekken wat koffie met smaak kan doen? Meer weten of de toekomstige koffietrends en zelf een van de coffee cocktails proeven? Bezoek Tia Maria dan op The Amsterdam Coffee Festival van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart 2019. Terwijl je van een coffee cocktail geniet, pak je gelijk de spannende Coffee Mixologists Competition mee, waarbij duo’s van barista’s en bartenders hun skills, creativiteit en verhalen delen.

Meer informatie:  www.AmsterdamCoffeeFestival.com en www.tiamaria.com

Om zelf te proberen: Top 3 hotste nieuwe coffee cocktails van dit moment

Tia Oriental Espresso Martini
Nieuw is een variant op de klassieke espresso martini. Bij deze variant is de wodka vervangen door Opihr Gin. Dit geeft een spicy twist aan deze klassieke coffee cocktail.

In deze cocktail zitten 25 ml Tia Maria, 25 ml Opihr Gin en een single shot espresso. Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met een paar koffiebonen. Deze spicy coffee cocktail wordt dé trend voor 2019.


Tia coffee tonic

De Tia coffee tonic verovert de wereld. Deze verfrissende, prikkelende coffee cocktail is een twist op de bekende espresso tonic. Bij deze cocktail kun je zelf experimenteren en geheel naar eigen smaak samenstellen.

Schenk 45 ml Tia Maria, 30 ml Espresso koffie, 80 ml tonic water in glas gevuld met ijs. Top af met tonic en garneer met een grapefruit schil.


Tia Iced popcorn frappe

Deze heerlijke variant op de coffee cocktail is ware smaaksensatie. Met een heerlijke mix van popcornstroop, verse espresso en Tia Maria wordt dit snel de favoriet op de cocktailkaart.

Giet 50 ml Tia Maria, een dubbele shot espresso, 50 ml melk en 20 ml popcornstroop in een shaker met ijs. Schud alle ingrediënten samen, giet met een zeef de inhoud in een latte glas met ijs, top met verse popcorn en serveer met een rietje.

Kijk voor meer coffee cocktail recepten op www.tiamaria.com