ENGINE versterkt Britse en wereldwijde bekendheid met toekenning SIP International Awards en sponsoring 2022 Bike Shed London Show.

Het evenement, dat dit weekend plaatsvond, vierde het allerbeste op het gebied van motor- en custom cultuur en weerspiegelde het unieke karakter van ENGINE’s moto-esthetiek uit de jaren 80.

Sinds de lancering in het VK in december 2021 heeft de ambachtelijke gin drie gouden medailles gewonnen bij de SIP International Awards.

Mei 2022, Londen: ENGINE, een 100% biologische gin gemaakt in Italië die in december vorig jaar in Londen werd gelanceerd, sponsorde de 2022 Bike Shed London Show in Tobacco Docks. Het evenement, dat plaatsvond van vrijdag 27 tot zondag 29 mei, vierde het allerbeste op het vlak van motor- en custom cultuur en weerspiegelde het unieke karakter van ENGINE’s esthetiek uit de jaren 80, geïnspireerd door olie, benzineblikken en racen.

ENGINE was de exclusieve gin partner op de 2022 Bike Shed London Show, Europa’s grootste en beste onafhankelijke jaarlijkse motorbeurs die de creativiteit van de new-wave en café-racer custom motorcultuur viert. Met meer dan 10.000 aanwezigen op de show, zal ENGINE’s toenemende aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk zichtbaar zijn in een pop-up bar met ENGINE blikjes en een speciaal gemerkte MV Agusta motorfiets.

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking zal The Bike Shed vanaf deze maand ENGINE schenken in hun horecagelegenheden – The Bike Shed London en Los Angeles – voor Amerikaanse en Britse klanten.

ENGINE, dat zich onderscheidt door zijn uitgesproken smaakkarakter, is niet alleen in het Verenigd Koninkrijk steeds meer aanwezig, maar viert ook drie triomfantelijke overwinningen tijdens de 2022 International SIP Awards. De SIP Awards onderscheidt zich als de enige internationaal erkende wedstrijd voor de beoordeling van gedistilleerde dranken door consumenten. ENGINE won: de Consumer Evaluated Innovation Award, de Gold Sip Award for International Consumer Tasing en Double Gold voor Package Design.

Het ENGINE-ontwerp werd opgericht door Paolo Dalla Mora, ondernemer en consultant in de mode- en gedistilleerd sector, en is geïnspireerd op olie- en brandstofblikken, motorcrosswedstrijden en racewagens. De unieke en duurzame verpakking refereert aan verschillende jaren ’80 retro details die een eerbetoon zijn aan de karakteristieke wereld van het racen.

Paolo Dalla Mora, oprichter van ENGINE, zegt: “Dit is een spannende tijd voor ENGINE nu we ons marktbereik beginnen te vergroten buiten Italië, naar belangrijke gebieden als het Verenigd Koninkrijk, Belelux en de Verenigde Staten. Het winnen van een prestigieuze wereldwijde prijs als SIP in ons eerste jaar is een enorme prestatie, en bewijst aan onze nieuwe handelsklanten de kwaliteit van de gin en het ontwerp. De moto-inspiratie is zo cruciaal voor ons design en merkethos, dus een partnerschap met Bike Shed en toegang tot hun wereldwijde publiek is een match made in heaven voor ons.”

Over Engine Gin
Engine is de nieuwe 100% biologische gin gemaakt in Italië die met zijn ontwrichtende esthetiek het imaginaire viert dat verbonden is met de wereld van motoren en de cult mythen van de jaren 1980. Hij wordt geproduceerd in de Langhe (Piemonte) in een traditionele koperen John Dore distilleerketel, om de fijnste aroma’s van salie en citroen te behouden, die in het verleden traditionele Italiaanse digestieven waren. Engine heeft een stevige structuur maar een vriendelijke ziel. Het sprankelt op de rotsen en schittert in tonic.