Lewis McKenzie wint Opihr Global Cocktail Competition 2019

Met zijn creatie ‘A Bridge Too Far’ is Lewis McKenzie in Venetië winnaar geworden van de zesde jaarlijkse Opihr Global Cocktail Competition. Lewis vertegenwoordigde Nederland tijdens de global finale. De cocktail van de jonge barmanager van Hilton Amsterdam Schiphol Airport werd na een spannende finale verkozen boven de creaties van vijf andere topbarmannen uit de hele wereld. “Een droom die uitkomt”, aldus een dolblije Lewis.

Lewis moest het op weg naar de finale opnemen opnemen tegen deelnemers uit de hele wereld, waaronder Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten, Duitsland, het Verre Oosten en Zuid-Afrika. In de finale kregen uiteindelijk vijf barmannen de opdracht om een cocktail te creëren die de grenzen, steden en culturen oversteeg en hun reis naar de finale in Venetië inkapselde. Elke cocktail mocht – naast Opihr gin – niet meer dan vijf ingrediënten bevatten.

De jury was onder de indruk van de smaak en de lokale ingrediënten die Lewis had gekozen voor zijn winnende cocktail. “Ik heb een combinatie gemaakt met verse grapefruit, lokale lavendelhoning, kamille, oranjebitter en ook wat Szechuan peper om het kruidige smaakprofiel van Opihr Gin recht te doen. Voor mij vertegenwoordigt deze creatie Marco Polo, een beroemde Venetiaanse reiziger die op weg was naar het Oosten.” Aldus Lewis.

Dankzij zijn titel krijgt Lewis nu de kans om als ere-ambassadeur het merkteam van Opihr Gin over de hele wereld te ondersteunen. “Ik heb een fantastische tijd gehad hier in Venetië en ik ga straks naar huis met nieuwe kennis, nieuwe vrienden en onvergetelijke herinneringen. Dit is echt een droom die uitkomt!”

Lewis’ winnende cocktail ‘A Bridge Too Far’:

40ml OPIHR Oriental Spiced Gin
40 ml Cordial van grapefruit en lokale lavendelhoning
10 ml Orange bitters
Een beetje kamille en Szechuan peper
Garnering: een schijfje grapefruit