WRITERS’ TEARS
IRISH WHISKEY
19e eeuw was een gouden tijdperk voor zowel Ierse whiskey en grote Ierse romanschrijvers en dichters. WB Yeats, Behan, Joyce, Oscar Wilde en vele anderen. Veel van deze grote schrijvers, op zoek naar inspiratie, zoeken hun toevlucht in hun plaatselijke café’s en kijken hoe de wereld voorbijgaat terwijl ze genieten van het comfort van hun favoriete whiskey.
In deze tijd rebelleerden Ierse whiskeybaronnen tegen de opkomst van wat zij zagen als inferieur graan van “Coffey Stills”. De baronnen waren beschermend tegen hun Ierse whiskeytradities met één whiskeymengeling die hoog boven alle anderen stond. Bekend als de “champagne van Irish Whiskey” was het een meesterlijke mix van potstill en malt whiskey’s, beide gedistilleerd in koperen potten. De samenwerking tussen schrijver en whiskey zou verdwijnen als de baronnen strijden tegen de vele kwalen van technologie, handel en andere oorlogen … dat is tot nu toe.
Writers’ Tears is een bekroonde recreatie van de legendarische 19e-eeuwse whiskey. Een unieke uitdrukking ingebed in de geschiedenis tussen literatuur en whiskey. Een mix van Pot Still en Single Malt whiskey’s om de “Champagne of Irish Whiskey” te creëren.
VERKRIJGBARE MATEN: 70cl
Writers’ Tears
Copper Pot (40%)
Writers’ Tears
Double Oak (46%)
Writers’ Tears
Red Head (46%)
Writers’ Tears
Single Pot Still (46%)
Writers’ Tears
Florio Marsala Cask Finish (45%)
Writers’ Tears
Japanese Mizunara Cask Finish (55%)
Writers’ Tears
Icewine Cask Finish (46%)
Writers’ Tears
Tequila Cask Finish (47%)
Writers’ Tears
Cask Strength (54,6%)
COCKTAILSUGGESTIES
Probeer ook eens één van onderstaande cocktails
Writers’ Muse
6 muntblaadjes
20ml verse citroensap
20ml suikersiroop
50ml Writers’ Tears Coppet Pot
2 bessen
Muddle alle ingrediënten, voeg crushed ice toe even roeren en top af met bruisend water. Garneer met een paar bestjes en een blaadje munt.
Whiskey Sour
4 dashes angustura bitter
20ml vers citroenssap
15ml suikersiroop
15ml eiwit
50 ml Writers’ Tears Copper Pot
Dry shake, shake met ijs, en finestrain in een glas gevuld met ijs. Garneer met schijfje citroen en munt.