Nederlandse straatkunstenaar Karski ontwierp verpakking

Tia Maria introduceert ‘ready to drink’ cocktail op basis van Iced Coffee Frappé

Amsterdam, 19 oktober 2020 – Voor het eerst in haar rijke historie is Tia Maria nu ook verkrijgbaar in een ‘ready to drink’ cocktail. Op basis van de bekende Iced Coffee Frappé-mix introduceert het wereldberoemde likeurmerk de ‘Cold Brew Ready Nitro Cocktail’. Deze licht-alcoholische nieuwe drank heeft een bijzonder Nederlands tintje: de populaire Nederlandse straatkunstenaar Karski heeft de verpakkingen voorzien van een kleurrijk en cool design dat de vele liefhebbers waar dit drankje voor is bedoeld, zeker zal aanspreken.

Iced Coffee Frappé was al jaren een populaire mix met Tia Maria. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze zachte en verfrissende cocktail bestaande uit 100% ‘cold brew’ Arabica koffie, melkroom en Tia Maria nu ook ready to drink verkrijgbaar is, speciaal voor bestaande en nieuwe drinkers uit de Edgy en Urban cultuur.

Nitro-technologie
Niet alleen de verpakking is innovatief: Tia Maria heeft zogeheten ‘nitro-technologie’ toegepast om ervoor te zorgen dat zich op natuurlijke wijze een romig schuim vormt bij het openen van het blikje. Zo kun je optimaal genieten van een heerlijk verfrissende en fluweelzachte frappé cocktail die slechts 4% alcohol bevat.

Bijzondere samenwerking
Kunstenaar Karski en Tia Maria werden samengebracht door het in Nederland gevestigde bureau Fama Volat. De klik was er meteen en was reden voor Tia Maria om te vragen of Karski bereid was een design voor het internationale ‘ready to drink’ blikje te creëren. Tia Maria daarover: “Creativiteit is een geschenk dat we allemaal delen. Daarom kiezen we ervoor om samen te werken met unieke personen zoals Karski. Hij geeft met zijn spectaculaire artistieke expressie de wereld iets bijzonders mee. Hij is ‘one of a kind’; net als dit nieuwe drankje van Tia Maria.” Karski is blij en vereerd met deze bijzondere opdracht: “Tia Maria voelt dat mijn levendige street art-stijl de persoonlijkheid van het merk weerspiegelt in dit blikje met een unieke uitstraling.”

Boek ‘Contrast’ over graffiti-iconen
Om de bijzondere samenwerking nog meer glans te geven is in gelimiteerde editie het boek ‘CONTRAST, by Karski & Friends’ uitgebracht. Daarin staan in woord en vooral beeld iconen uit de graffitiscene centraal. Volgens de makers moet je in deze wereld vol contrasten tegenstellingen bij elkaar brengen. Of het nu de onverwachte combinatie van levendige kleuren en abstracte vormen is in Karski’s kunst, of de unieke samensmelting van smaken in deze nieuwe Tia Maria cocktail. Dat zorgt ervoor dat iets uniek is in zijn soort: ‘one of a kind’.

Verkrijgbaar vanaf 2021
Tia Maria Cold Brew Ready Nitro Cocktail is vanaf 2021 verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten.

Beeld: Marijn de Wijs